Godkända projekt


Matblogg

I Tjörnarp tänker Lukas starta en matblogg, ”foodticker”. En blogg som ska erbjuda bra och nyttiga recept till unga när de kommer hem efter skolan. I projektet ingår även en matlagningsdag på Älvkullen. Så vill du lära dig laga enkla, goda och hälsosamma recept? Häng med på matlagningsdag (mer info kommer)

När: maj 2019
Kostnad: 14 000 kr

 

Fotoutställning om identitet 

Charlie från Höör vill göra ett projekt som lyfter människor som på olika sätt är minoritet i samhället de lever i, och därför tvingats reflektera och ofta ifrågasätta sin identitet och tillhörighet. Med hjälp av bild och text för att på ett kreativt och tillgängligt sätt spegla deras historia. Under hösten kommer det arrangeras en fotoutställning.

När: maj 2019
Kostnad: 13 500 kr

 

Ragnars ljudstudio

Musikproduktion för unga på landsbygden. Ragnar i Ludvigsborg vill erbjuda unga möjligheten att spela in sitt första album eller lära sig mer om ljudproduktion. Projektet bygger på att under hösten och våren (2020) erbjuda olika aktivitet för unga inom ljudproduktion. Mer info kommer.

När: april 2019
Kostnad: 20 000 kr

 


 Genomförda projekt


Klätterhajk med scouterna i Höör 
Scoutavdelningen ”Spiddekaugorna ” utbildade sig under våren 2019  inom klättring och sedan arrangera två klätterhajker. De vill lära sig mer om arrangemang, och testa på hur det är att vara ansvariga. Det är ett sätt att prova på om t ex. turistguide skulle vara ett yrke att satsa på, för några av oss. Ett spännande projekt som hade över 40 deltagare.

                                                                                                         När: februari 2019
                                                                                                         Kostnad: 20 000 kr

 

 

Golfläger med juniorer på Eslövs golfklubb
Sommaren 2019 arrangerade några ungdomar på Eslöv GK ett golfläger. De förde vidare sina kunskaper från lägret kommer de höll i träningsdagar för de yngre juniorerna på klubben. Totalt deltog 20 ungdomar i projektet

När: juni 2019
Kostnad: 15 460 kr

 

 

SkateBugs i Stehag
I Stehag genomförde ett gäng ungdomar ett Skateläger i oktober. De bjöd in andra unga från Halmstad, Varberg och från Skåne. Det kombinerade skate med LAN. Lägret var lyckat och 25 ungdomar deltog. Det finns planer på ett större läger sommaren 2020.

När: oktober 2019
Kostnad: 12 552 kr

 

 

 

Livemusik på stan
Live musik på stan är ett projekt som vill visa på att det går att genomföra livemusik i Eslöv främst för unga som målgrupp och lyfta dem unga talanger som finns i närområdet så att de har en plattform att vara och visa upp sig på. Eventet blev lyckat och besöktes av ca 200 personer.
När: juni 2019
Kostnad:
 13 226 kr

 

 

Unga golfare hjälper yngre golfare
Juniorer på Bosjökloster golfklubb byggde på att skapa en gemenskap mellan golfande juniorer i alla åldrar, från yngsta till de äldre juniorerna. De arrangerade ett läger där juniorer i olika åldrar möts och tränar och spelar golf tillsammans. Totalt deltog 22 ungdomar från MittSkåne
När: maj 2019
Kostnad: 18 000 kr

 

 

Yelda Julnatt
Yelda Julnatt genomfördes av unga i Eslövs Multikulturella förening och var ett arrangemang för att fira den persika traditionen ”Yelda” och kombinera detta med julen. Arrangemanget blev lyckat och besöktes av ca 100 personer.

När: December 2018
Kostnad: 16 000 kr

 

 

 

 

 

Dela: