Här presenteras alla ungdomsprojekt som fått beviljat stöd från Ung i MittSkåne.

 

Godkända projekt


Unga golfare hjälper yngre golfare

Juniorer på Bosjökloster golfklubb vi vill skapa en gemenskap mellan golfande juniorer i alla åldrar, från yngsta till de äldre juniorerna. Detta vill vi göra genom att arrangera läger där juniorer i olika åldrar möts och tränar och spelar golf tillsammans.

När: maj 2019
Kostnad: 18 000 kr

 

Matblogg

I Tjörnarp tänker Lukas starta en matblogg, ”foodticker”. En blogg som ska erbjuda bra och nyttiga recept till unga när de kommer hem efter skolan. I projektet ingår även en matlagningsdag på Älvkullen. Så vill du lära dig laga enkla, goda och hälsosamma recept? Häng med på matlagningsdag (mer info kommer)

När: maj 2019
Kostnad: 14 000 kr

 

Fotoutställning om identitet 

Charlie från Höör vill göra ett projekt som lyfter människor som på olika sätt är minoritet i samhället de lever i, och därför tvingats reflektera och ofta ifrågasätta sin identitet och tillhörighet. Med hjälp av bild och text för att på ett kreativt och tillgängligt sätt spegla deras historia. Under hösten kommer det arrangeras en fotoutställning.

När: maj 2019
Kostnad: 13 500 kr

 

Ragnars ljudstudio

Musikproduktion för unga på landsbygden. Ragnar i Ludvigsborg vill erbjuda unga möjligheten att spela in sitt första album eller lära sig mer om ljudproduktion. Projektet bygger på att under hösten och våren (2020) erbjuda olika aktivitet för unga inom ljudproduktion. Mer info kommer.

När: april 2019
Kostnad: 20 000 kr

 

Livemusik på stan

Live musik på stan är ett projekt som vill erbjuda ung möjligheten att lyssna på livemusik från lokala förmågor. Ett sätt att utveckla kulturutbudet för unga i Eslöv.

När: maj 2019
Kostnad: 14 000 kr

 

SkateBugs i Stehag

I Stehag kommer ett gäng ungdomar under sommaren anordna ett Skateläger. De kommer  bjuda in andra skateföreningar från Skåne och testa olika banor runtom Stehag. För att göra lägret extra intressant så kommer det på kvällen anordnas ett LAN.

När: mars 2019
Kostnad: 13 500 kr

 

Golfläger med juniorer på Eslövs golfklubb
På Eslöv GK kommer några ungdomar arrangera ett golfläger under våren. För att föra vidare sina kunskaper från lägret kommer de hålla i en träningsdag för de yngre juniorerna på klubben.

När: januari 2019
Kostnad: 15 460 kr

 

Klätterhajk med scouterna i Höör 
Scoutavdelningen ”Spiddekaugorna ” kommer under våren utbilda sig inom klättring och sedan arrangera två klätterhajker. De vill lära sig mer om arrangemang, och testa på hur det är att vara ansvariga. Det är ett sätt att prova på om t ex. turistguide skulle vara ett yrke att satsa på, för några av oss. Ett spännande projekt som vi följer med nyfikenhet.

När: februari 2019
Kostnad: 20 000 kr


Genomförda projekt

Yelda Julnatt
Yelda Julnatt genomfördes av unga i Eslövs Multikulturella förening och var ett arrangemang för att fira den persika traditionen ”Yelda” och kombinera detta med julen. Arrangemanget blev lyckat och besöktes av ca 100 personer.

När: December
Kostnad: 16 000 kr

 

Dela: