Nyheter

Möt Petra Borgcrantz

Publicerades den 7 juli 2020

Cirkeln är sluten

Petra Borgcrantz, kommunikatör MittSkåne Utveckling.

Var var du?

Jag är född och uppvuxen i nordvästskånska Örkelljunga, utbildade mig och arbetade bland annat i Paris och Stockholm, fick barn och längtade sedan tillbaka igen. Saknaden av ljuden från skogen blev för stor, precis som möjligheten att ge mitt barn en liknande uppväxt som min egen. Bilden av en fungerade by har jag tagit med mig hemifrån, där fanns det goda grannar, idérikedom, nära till service och inköp och framför allt, nära till naturen. Det sägs att man alltid längtar tillbaka till sitt ursprung, och jag ville kunna mötas utan att planera, hälsa till folk genom bilrutan, och bo i ett litet hus med en täppa, igen.

Var är du?

Idag bor vi i ett litet hus på landet, tryggt omgivna av goda grannar och ljuden från kossor, fåglar och en eller annan traktor. Vissa somrar står grannens kor utanför och betar på häcken som vetter ut mot vägen, och både kungsfiskare, tranor, trollsländor och fjärilar kommer på besök i trädgården. För en månad sedan fick vi fiber, så nu har jag inget kvar att gnälla över. Det är aldrig en lugn stund.

Vart är du på väg?

Som kommunikatör för MittSkåne Utveckling hoppas jag kunna bidra till att visa var landet ligger. Här finns det massor av stolthet och kunskap kring de specifika värden som odlas på plats, och som det är så viktigt att förvalta. Ord som resiliens och framförhållning, värnande om mångfald och ett gott samarbete är saker som landsbygden värnat om i alla år, och som kommer att bli allt viktigare i framtiden. Det är också den bilden som jag försöker förmedla.

Dela: